Nyheter

CSRD webbinarium
Webbinarium – CSRD – Framgångsfaktorer och fallgropar
2024-05-31 I Vid ett tidigare webbinarium fördjupade vi oss i hur vi kan nyttja befintligt ledningssystem när vi uppfyller kraven i CSRD. Denna gång kommer vi att gästas av Sofie Engel, hållbarhetschef på Momentum Industrial AB och lyssnar på hennes erfarenheter kring bland annat arbetet med väsentlighetsanalysen.
adr_utbildning
ADR 1.3 utbildning – Dags att repetera
2024-05-03 I Alla personer som är involverade i transport av farligt gods ska ha gått en ADR 1.3-utbildning. Utbildningen ska också repeteras regelbundet, bland annat för att säkerställa medvetenhet om ändrade bestämmelser. MSB rekommenderar repetition vartannat år, då även regelverket uppdateras med samma frekvens.
Webbinarium_arbetsmiljöregler
Webbinarium Arbetsmiljöverkets regelförändring
2024-03-28 I Som du säkert har hört har Arbetsmiljöverket förnyat strukturen på sina föreskrifter. Det kan vara mycket att ta in och förstå hur det påverkar just ens egen verksamhet. Under detta webbinarium kommer vi att klargöra förändringarna som sker.
webbinarium litiumbatterier
Webbinarium Säker hantering av litiumbatterier
2024-03-22 I Under vårt webbinarium ger vi en inblick i riskerna med Litiumbatterier, hur vi ska hantera dem för att minska riskerna, vad vi ska göra om de trots allt hamnar i termisk rusning eller börjar brinna. Vi tittar också på hur vi ska kunna transportera dem säkert och ger en översikt av gällande regler.
e-learning_litiumbatterier_1web
Ny e-learning om risker och regler kopplat till Litiumbatterier
2024-02-15 I Hanterar ni litiumbatterier inom er verksamhet? Är era medarbetare medvetna om riskerna relaterade till hanteringen av litiumbatterier eller lagkrav för transport av litiumbatterier?
beaker and flask in science laboratory with chemical structure blue banner background
Rambolls kemikalienätverk
2024-02-28 I Vill du bli medlem i ett kemikalienätverk på distans? Lagstiftningen kopplat till kemikalier och produkter uppdateras och skärps kontinuerligt. En följd är att det för företag kan vara en utmaning att följa med i utvecklingen inom dessa områden. Det finns både internationella och nationella lagkrav som kan beröra produkter som sätts på marknaden. Exempel på lagstiftning som kan vara aktuellt att följa är REACH, SCIP, CLP, POPs, RoHS, Konfliktmineraler, California Proposition 65.
DD nyhet
Webbinarium 28/2 – Environmental Due Dilligence
2024-02-21 I Följ med Rambolls Due Diligence-team på ett webbinarium skräddarsytt för företagsledare, investerare och intressenter som är involverade i fusioner och förvärv. Oavsett om du förbereder dig för en försäljning, vill säkra en solid investering eller navigera nya EU-regler och få koll på ESG, innehåll ger detta webbinarium användbar information för företag när som helst under transaktionsresan.
Ramboll älskar utbildning banner nyhet
Gå en utbildning med någon du tycker om!
2024-02-14 I Vi på Ramboll Utbildning älskar utbildning och därför vill vi passa på att erbjuda alla våra kunder som bokar kurs under denna veckan att gå 2 för 1 på valfritt kurstillfälle.
arbetsmiljoarbete webbinarium
Framgångsfaktorer i arbetsmiljöarbetet
2024-02-08 I Under detta webbinarium går vi igenom flera av de framgångsfaktorer som arbetsmiljöstandarden ISO 45001:2018 bygger på. Fokus kommer ligga mycket på vad ni praktiskt kan göra för att höja nivån på ert arbetsmiljöarbete.
Lagbevakning PLUS
Webbinarium 1 december om RamRisk
2023-10-27 I Anmäl dig till vårt kostnadsfria webbinarium den 1 december kl 10.00 där du får veta mer om RamRisk - verktyget som gör det enkelt för dig att komma igång med hanteringen och uppföljningen av era risker.
Gå 2 för 1
Lagbevakning Hållbarhet
2023-06-28 I EU skruvar upp förväntningarna på organisationer med kommande krav på hållbarhetsrapportering, Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Alla delar är inte beslutade eller på plats ännu men för att hjälpa dig att förbereda din verksamhet på bästa sätt skapar vi nu ett nytt bevakningsområde för hållbarhetsrapportering för att kunna erbjuda en bättre service till dig som kund.
e-learning hållbarhetsrapportering
E-learning belyser kraven på hållbarhetsrapportering
2023-05-09 I Har ni krav på er att hållbarhetsrapportera – antingen via årsredovisningslagen eller EU:s Taxonomiförordning? Eller berörs ni av kraven på rapportering i nya CSRD-direktivet? Nu lanserar Ramboll en ny e-learning som bland annat lyfter kraven på hållbarhetsrapportering.