Webbinarium – CSRD – Framgångsfaktorer och fallgropar

CSRD webbinarium

Kraven på hållbarhetsrapportering enligt CSRD kommer inom kort att införas i svensk lagstiftning. I enlighet med en fastställd införandetrappa kommer fler och fler företag att omfattas och behöva sammanställa en hållbarhetsrapport enligt CSRD och ESRS.

I ett tidigare webbinarium fördjupade vi oss i hur vi kan nyttja befintligt ledningssystem när vi uppfyller kraven i CSRD. Denna gång kommer vi att gästas av Sofie Engel, hållbarhetschef på Momentum Industrial AB.

Momentum Industrial AB är marknadsledande distributör av komponenter och tjänster till svensk och norsk industri, med fokus på eftermarknaden. Bolaget ingår i den börsnoterade koncernen Momentum Group med anor inom industribranschen sedan snart 100 år tillbaka. Sedan 2000 har Momentum Industrial även varit certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001. I samband med kraven på hållbarhetsredovisning inom CSRD på Momentum Group blir Momentum Industrials AB som största bolag i koncernen, en viktig spelare.

Vi lyssnar till hållbarhetschefens erfarenheter kring bland annat arbetet med väsentlighetsanalysen, vilka roller och funktioner som kan vara relevanta under arbetet och utmaningar längs vägen.

Det kommer även finnas möjlighet till att ställa frågor.

Datum och tid:

14 juni kl. 09:00 – 10:00

Webbinariet är kostnadsfritt och alla som anmäler sig får en länk till inspelningen i efterhand.

Ur webbinariets innehåll:

  • Kort introduktion till CRSD och ESRS
  • Redovisningsprocessen och hur vi kommer i gång
  • Framgångsfaktorer, fallgropar och utmaningar i implementering och anpassning av processer för redovisning
  • Väsentlighetsanalysen – vad händer sedan?

Målgrupp

Detta webbinarium är intressant för alla, både de som direkt berörs av CSRD och de som inte omfattas av CSRD-direktivet.

Webbinarieledare

Ida Olofsson

Seniorkonsult & Kursledare - Ledningssystem & Hållbarhet070-68 82 774
Ida Olofsson, Ramboll

Nicole Klemets

Ledningssystem & Hållbarhet & E-learning0709-27 45 06
NEKSSE